Her anne ve baba adayı bebeklerinin cinsiyetini merakla beklemektedir. Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile birlikte anne karnındaki bebeğin cinsiyeti bebek daha dünyaya gelmeden netleştirilir. Aslında daha hamileliğin oluşması ile beraber bebeğin cinsiyeti bellidir. Ama bu cinsiyetin tespit edilebilmesi için daha uzun süre beklemek gerekmektedir. Bu da anne ve baba adayları için oldukça heyecanlı ve stresli bir süreçtir. Anne karnında ultrason muayenesi ile bebeğin cinsiyeti öğrenilebilir. Ancak bebeğin cinsiyeti ultrason ile 3. ayın sonlarında 4. aydan itibaren görülmeye başlar. Yani ortalama hamileliğin 14. ve 15. haftalarında bebeğin cinsiyeti tam olarak netlik kazanır. Bebeğin cinsiyetinin görülmesinde artık yanılma oranı yok denecek kadar azdır. Her anne ve baba adayı bebeğin cinsiyetini merakla beklese de onlar için önemli olan bebeğin sağlıklı olmasıdır. Ama yine de anne ve baba adayları için heyecanlı bir bekleme sürecidir. Ne olursa olsun yine de bebeğin cinsiyeti merak edilir.

Bebeğin Cinsiyetini Öğrenme Yöntemleri Nelerdir

Bebeğin Cinsiyetini Öğrenme Yöntemleri Nelerdir?

Bazı anne ve baba adayları bebeğin cinsiyetini doğumda öğrenmek ve sürpriz olmasını istemektedir. Ama bazı durumlarda bebeğin cinsiyet tanısının konulması gerekmektedir. Bazı kas hastalıkları şüphesinde veya bebekle ilgili sağlık sorunları olabileceği şüphesi gibi durumlarda bebeğin cinsiyetinin bilinmesi gerekmektedir. Ultrason dışında bebeğin cinsiyetini öğrenmenin farklı yöntemleri vardır. Hatta bunlarla cinsiyet ultrasondan daha önce öğrenilir. Fakat pek fazla tavsiye edilen yöntemler olmayıp bebeğin sağlığı açısından bazen risk oluşturabilir. Hamilelik döneminde anne karnından sıvı alınarak kromozomların incelenmesi sonucu da bebeğin cinsiyeti net olarak öğrenilebilmektedir. Ama bu yöntem tavsiye dilen ve doktorların uyguladığı yöntem değildir. Çünkü hamilelik döneminde anne karnından müdahale ile sıvı alınması bebeğin sağlığı açısından tehlikelidir. Hatta bu yöntem bazı ülkelerde yasaklanmış olarak da bilinmektedir. Ülkemizde de sadece bazı zorunlu durumlarda izin ile uygulanabilmektedir. Bunun dışında evde bazı cinsiyet öğrenme yöntemleri yapıldığı söylenmektedir. Ama hekim kontrolü dışında farklı yöntemleri yapmamanız gerekmektedir.

Bebeğin Cinsiyetinin Anlaşılamadığı Durumlar Nelerdir

Bebeğin Cinsiyetinin Anlaşılamadığı Durumlar Nelerdir?

Bebeğin cinsiyeti her zaman net olarak görülemeyebilir. Yani zamanı gelmiş olsa dahi bazen anne adayının aşırı kilolu olması, ultrason cihazının yetersiz olması gibi sebeplerden ötürü bebeğin cinsiyeti belli olmayabilir. Ayrıca bebeğin cinsiyetinin görülebilmesi için uygun pozisyona gelmesi gerekmektedir. Bazen bebeğin uygun pozisyonda olmaması nedeni ile ultrason aracılığı ile cinsiyet görünmeyebilir.

Genel olarak cinsiyetin kesin olarak tam öğrenilebileceği zaman 20. Haftadır. Ama bu hamilelikten hamileliğe fark göstermektedir. Bazı hamileliklerde 20. Hafta da bile bebeğin cinsiyeti belli olmayabilir. Ama bazılarında da 13. Hafta da dahi cinsiyet belli olabilir. Bazen bebeğin kordonu nedeni ile bebeğin erkek olduğu sanılabilir ama zamanla bebek büyüdükçe netleşir. Cinsiyette yanılma olasılığı gelişen teknolojide çok az bir ihtimalde olsa bu oran genel de kız çocuklarında fazladır. Yani erkek bebeklerin cinsiyetlerinde yanılma oranı daha azdır. Genellikle anne ve baba adaylarında bebek doğduğunda cinsiyetinin farklı olabileceği ihtimalini de düşünürler. Fakat gelişen teknoloji de bu pek mümkün değildir. Yani gebeliğin ilk başlarında yanılma olsa da gebelik ilerledikçe doğuma kadar bebeğin cinsiyeti daha da netlik kazanır.