Her kadının dikkatini çektiği konulardan biride hamilelik döneminde sağlıklı beslenmenin nasıl olacağını öğrenmek isterler. Çoğu anne adayları doğru beslenip beslenmediğini bilemezler. Bebeğin sağlıklı, fiziksel, ruhsal yönden sağlıklı olması annenin sağlıklı beslenmesiyle olur. Anne hamilelik döneminde beslendiği yiyeceklerle hem kendinin hem de bebeğinin ihtiyaçlarını karşılar. Hamilelik dönemince annenin yediklerinden beslenen bebek, o besinlerle büyür, gelişir.

hamilelikte sağlıklı beslenmek

Hamilelikte Gerekli Besin Öğeleri

Kalsiyum; hamilelik dönemince annenin alması gereken en önemli besinlerden biridir. Bebeğin gelişimde de gerekli ve sağlıklı besindir. Düzenli bir şekilde süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünleri tüketilmelidir. Bebek için önemlidir, çünkü 8. haftadan itibaren kemik ve dişlerin gelişimi için önemlidir. Hem de anne için önemlidir hamilelik boyunca kemiklerdeki kalsiyumda azalma olur.

Protein; hamilelik boyunca protein gereksinimi artar. Yumurta, et, balık, kuru baklagiller protein bakımından zengin besinlerdir. Bebeğin zekâ gelişiminin de etkilidir. Balık ve et tüketilirken taze ve iyi pişmiş olmasına dikkat edilmelidir.

Demir; hamilelik döneminde demir gereksinimini karşılamak için pekmez, kuru üzüm, kırmızı et, yumurta tüketin.

C vitamini; düzenli bir şekilde beslenen hamileler günde mutlaka 1 tane c vitamini alır. Bunlar; portakal, mandalina, limon, kırmızı ve yeşilbiber, lahana gibi meyve sebzeler tüketilmelidir.  Dolap da uzun süre saklanan meyve ve sebzeler besin değerini kaybedebilir. Taze tüketin.

Hamilelik döneminde sıvı tüketimi de önemlidir. 

Çay, kahve, kola tüketilmemelidir. Maden suyu tüketilmesinde sakınca yoktur. Tamamen doğal içecekler nane, limon, ada çayı, ıhlamur temin edilmelidir. Bu şekilde yiyeceklerinize ve içtiğiniz doğal bitki çaylarına dikkat ederseniz en iyi şekilde çocuğunuzu ve kendinizi dengeli bir şekilde beslemiş olursunuz. Çocuğunuzun oluşumu sırasında bu ince ayrıntılar önemli ve dikkat edilmesi gereken maddelerdir.