Rezene bitki olarak insan sağlığı için faydası olduğu bilinen bir gerçektir. Kullanımı doğru olduğu müddetçe birçok hastalıkta da şifa taşıdığı hatta bir tedavi şekli bile olduğu saptanmıştır. Ancak konu bebekler olduğu zaman ilgili yiyecek ya da içeceğin faydalılık noktasının ağır basması için önemli olan kullanılan doz hakkında bilgi sahibi olmaktır. Rezene her şeyden önce bağırsak hareketliliğini sağlayan bir bitki olduğundan idrar söktürücü özelliği açısından değer taşımaktadır. Üst solunum yolları çocuk ya da yetişkin hemen herkeste yaşanan bir hastalıklar zinciri olduğundan nefes almayı kolaylaştırıcı boğazı yumuşatıcı bir özelliği vardır. Özellikle yaşanan öksürükler açısından da doğal yollardan balgam söktürücü payı vardır.

Rezene Bitkisi

Rezene içerik açısından aslında ağır bir bitki olmakla beraber içeriğindeki uçucu maddelerin yok olması ile güvenilir ortamlarda kurutulmuş ve saklanmış ise kullanımı açısından hiçbir zararı olmayan bir bitkidir.

Bebekler için rezene çayı

Rezene Çayı Ve Bebekte Kullanım

Rezene çayının faydası desteklendiği halde 6 aydan küçük bebeklere verilmesi uygun olarak tanımlanmamıştır. Bebek özellikle hazımsızlık çektiği zamanlarda kullanılırsa rahatlatıcı olacaktır. Sorunu olmadığı zamanlarda verilmemesi uygun olandır. Rezene çayı anne sütünü arttırmada etkilidir ancak doğrudan bebeğe geçiş söz konusu olduğundan kullanım sayısı hekim kontrolünde olmalıdır.

Konu bebekler olduğundan anne sütü önem taşıdığından emziren anneye de süt üretimini desteklemek amaçlı günde 1 fincan tüketmekle tavsiye edilir. Rezene çayının sakinleştirme özelliği dikkate alındığında da özellikle gaz sancısı çeken bebeklerde, kolay gaz çıkarmaları açısından, rahat ve kaliteli uyku zamanları olmaları açısından önerilir. Tek önemli detay 6 ayını doldurmamış bebeklere verilmesi uygun değildir. Dolayısıyla bebeklerde çok fazla tercih edilen bir bitkisel çaydır.

Humana Kimyonlu Rezene Bitki Çayı Satın AL.