Merhabalar sevgili markafarma okurları. Bu yazımızda sizlere 6 aylık bebek kahvaltısı nasıl hazırlanır? ile ilgili bilgileri hazırladık. Keyifli okumalar.

Bebekler 6. aylarına geldiklerinde de anne sütü almaya devam etmektedir. Ancak 6. aydan sonra anne sütü ile birlikte ek gıdalar tüketmeye başlar ve bu döneme de “Ek gıdaya geçiş” dönemi denilmektedir. Bir bebeğin ek gıdaya geçiş dönemi erken çocukluk dönemi olan 6 ayına denk gelmektedir. Doktorların tavsiyesi üzerine ve 6 ayını doldurmamış olan bebeklerin fizyolojik gelişimlerini tam olarak tamamlamamış olmaları nedeni ile 6 aya kadar bebekler sadece anne sütü ile gıda verilmeden beslenmektedir. 6 ayını dolduran bebekler ise erken çocukluk döneminde ek gıdaya geçiş sürecine girmiş olmaktadır.

6 aydan sonra artık bebekler, çeşitli ek gıdaları yavaş yavaş tatmaya başlamaktadır. Bu nedenle de bu dönem tam da bebeklerin damak zevklerinin oluşmaya ve yemek yeme işlevlerinin başlayacağı dönem olmaktadır. Sağlıklı beslenme alışkanlığı bebeğin gelişimi üzerinde ilk etki eden faktörlerin başında gelmektedir. Bu nedenle de 6. aydan sonra ek gıda almaya başlayan bebekler bu döneme adım atmış olmaktadır. Bu dönemde 6 aylık bebek kahvaltısı da büyük öneme sahip olmaktadır. Çünkü kahvaltı bebeğin damak zevkini oluşturan en önemli öğündür.

6 aylık bebek kahvaltısı nasıl olmalı

6 Aylık Bebek Kahvaltısı Nasıl Olmalı?

6 aylık bebek kahvaltısı ek gıdaya geçiş döneminde büyük öneme sahip olmaktadır. Bu dönemde bebeğin dişleri henüz çıkmamış olduğundan dolayı ve metabolizması yetişkin insanlar gibi çalışmadığından dolayı 6 aylık bebek kahvaltısı büyük bir özen ile hazırlanmalıdır dolayısıyla da bebeğe yedirilebilecek besinler çocuk doktoruna danışılarak seçilmelidir. Bu bağlamda 6 aylık bebek kahvaltısı hazırlanırken öncelikle yarı çiğ olan sebzelerden ve aşırı yağlı çeşitlerden kaçınılmalıdır. Şayet bebeğin herhangi bir besin türüne alerjisi var ise ya da herhangi bir şeyi tattığında vücudunda kabarıklık ve benzeri gibi durumlar gözlenir ise uzman çocuk doktoruna danışılmadan tekrar o besinler bebeğin kahvaltısında bulundurulmamalıdır. Aksi takdirde bebeğin metabolizmasının işleyişi bozulabilmektedir.

6 aylık bebek kahvaltısı nasıl hazırlanır

6 Aylık Bebek Kahvaltısı Nasıl Hazırlanır?

6 aylık bebek kahvaltısı hazırlanırken yetişkin insanlara hazırlanan kahvaltılara göre daha özenli davranılmalıdır. Mesela; iyi bir şekilde pişmiş yumurta sarısı, muz ve bir çay kaşığı ceviz ezmesi karışımı 6 aylık bir bebek için hem besleyici hem de oldukça doyurucu bir kahvaltı tarihi olabilmektedir. Aynı zamanda 6 aylık bebek kahvaltısı hazırlarken menüye 1 dilim domates, bir kibrit kutusu kadar beyaz tuzsuz peynir, ekmek içi ve ıhlamur çayı eklenebilmektedir. Ayrıca kahvaltıda bebeğe yumurta yedirilecek ise yumurtanın sarısı iyi pişmiş bir şekilde verilmelidir. Ancak yumurta ve domates gibi besin ürünleri alerjik reaksiyonlara neden olabilecek besinlerdir. Bu nedenle de bebeğin bu tür besinlere alerjisinin olup olmadığı konusunda mutlaka bilgi sahibi olunmalıdır. Ayrıca 6 aylık bebeklere kahvaltı esnasında zengin protein ve mineral içerikli olan bebe bisküvileri de verilebilmektedir.