tatile giderken yanıma ne almalıyım

Yaz gelirken çantanızda neler olması gerektiğini düşünmek oldukça yorucu bir süreç, her şeyi almanız gerektiğini düşünüyorsunuz ancak havaalanında bagaj için belli bir hacme kadar hakkınız olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu sınırlama sonucu imdadınıza el bagajı hakkınız yetişecek. Kabin boy valizler son dönemlerde oldukça kullanışlı ve pratik bir çözüm sağlıyorlar. Kıyafetler konusunda bir ipucu olarak ise kıyafetleri yuvarlayarak yerleştirmek hem kırışıklık oluşma riskini azaltacak hem de ihtiyacınız olan ekstra alanı size kazandıracaktır. Kıyafetlerinizi Mayo, bikini, deniz şortu, bolero ve günlük kıyafetlerinizi bavulunuza yerleştirdikten sonra hala birçok ihtiyaç duyacağınız ürün var.

Eğer uçakla seyahat edecekseniz havaalanında rahat edeceğiniz ince ve birkaç katmandan oluşan bir yolculuk kombini yapmanız rahat bir yolculuk gerçekleştirmenizi sağlayacak. Bavula mutlaka bir adet kollu ve kapüşonlu bir sweatshirt almalısınız. Eğer otobüs veya trenle seyahat edeceksiniz, daha çok eşyayı yanınıza alabilme lüksüne sahipsiniz.

Uçak yolculuğu boyunca telefonunuzu uçuş modunda kullanabilirsiniz bu sayede uçaktayken bile müzik dinleme özgürlüğüne sahip olacaksınız. Müzik dinleyen yolcuların ortalama olarak 13 parça dinlediklerini söyleyelim. Sizde yolculuğa çıkmadan önce uçuş sürenizi dikkate alarak, Playlist’inizi oluşturarak bulutların üstünde müzik keyfinin tadını çıkarın.

Güneş gözlüğü, saat, kemer, fular, takılar ve belki geceleri serin olmasına karşı bir şal gibi aksesuarları çantanıza eklemelisiniz.

Tatildeyken başınıza ne geleceğinden asla emin olamazsınız. Unutmamanız gereken bir diğer konu ise şeker veya tansiyon gibi hastalıklara sahipseniz ilaçlarınızı almayı aksatmamanız gerektiğidir. Hepsini kutusunda saklamak yerine haftalık ilaç kutularına koyarak taşımayı tercih edebilirsiniz.

Tatilde küçük görünmez kazalar başınıza gelebilir bunun için sudan etkilenmeyen Salvelox Yara Bandı imdadınıza yetişecek.

güneş koruyucular

Güneş Koruyucular ise olmazsa olmazlardan birisi olarak listenizde her zaman bulunması gereken belki de en önemli ihtiyacınız olacak. Avene, Bioderma, Dermoskin, Incia, Vichy, La Roche Posay, Uriage gibi birbirinden özel markalardan kendinize uygun ürünü seçebilirsiniz.

Yağlanma hissi yaratmayan Bioderma Photoderm Bronz Brume Spf 30 UVA 17 200 ml  gibi bir bronzlaştırıcı güneş ürünü size güneşin bronzlaştırıcı etkisini artıracak.

After Sun ise güneşten sonra her ihtimale karşı bir önlem olarak yanınızda olmalı. Eğer lens kullanıyorsanız, Renu Lens Solüsyonu 360 ml yanınızdan ayırmayacağınız bir ürün. Tatil boyunca rahat edebilmek için, Incia Body Protective Spray Cream Sinek Kovucu 100 ml gibi %100 doğal bir sinek kovucu tercih edebilirsiniz.

  • Makyaj ürünlerinizden en çok yaz için uygun olanları tercih edin. Sonrasında Makyaj temizleyicinizi de unutmayın.
  • Cilt Bakımı her yerde önemlidir.
  • Nemlendirici kremlerinizi unutmamalısınız.
  • Duş jelleri ve Şampuanlar
  • Tarak ve saç şekillendiriciler

Bu listedeki ürünlerden sıvı ve dökülebilecek ürünlerin kapaklarının tamamen kapalı olduğundan emin olun. Poşet içerisinde dökülmesini önleyebilirsiniz. Sonuçta bütün kıyafetleriniz şampuan içinde kalsın istemezsiniz.

Tatile Giderken İhtiyacınız Olmayanlar

Sıra geldi yanınızda almak isteseniz bile, aslında bunların sizin için gerekli olmadığından bahsederek valizinizde biraz yer açmak istedik.

Şehir rehberleri size ne kadar yardımcı olacak olsa da eğer günümüzdeki çoğu insan gibi bir akıllı telefon sahibiyseniz, istediğiniz tüm bilgiler elinizin altında olduğu için büyük tanıtım kitaplarına ihtiyacınız olmayacak. Eğer turistik bir yere gidiyorsunuz o bölge ile ilgili birçok broşürü havaalanı ve otogarlar ve turistik tesislerde bulabilirsiniz.

Bavulunuzu Tıka Basa Doldurmayın!

bavulunuzu tıka basa doldurmayın

Abartılı giysilere ihtiyacınız yok. Eğer bir iş amaçlı bir gezi ile tatilinizi birleştirmiyorsanız çok şık kıyafetlere de ihtiyacınız olmayacak. Sportif ve rahat kıyafetler tercih ederek hem rahat hissedin.

Çok fazla ayakkabı sizin şart değil. En fazla iki çift ayakkabı size tatil boyunca yeterli olacaktır. Bir spor ayakkabı diğeri günlük kullanım için toplamda iki ayakkabı tatil boyunca her yere uyum sağlamanıza yetecektir.

Daha önce denemediğiniz kıyafetleriniz, size bir şok yaşatabilir. Mesela internet üzerinden satın aldığınız kıyafetleri denemeden, valizinize yerleştirmek tatilinizin tam ortasında size gideceğiniz yere uygun kıyafeti bulmak için telaşa neden olabilir.

Sahilde kitap okumak her ne kadar çok güzel bir fikir olarak görünse de Cep boy kitaplar bile büyük bir ağırlığa neden olacak.

Saçlarınızın bakımı her zaman çok önemli ama saç düzleştirici veya bir maşaya ihtiyacınız yok. Bırakın saçlarınız düz olmasın veya mükemmel buklelerden kısa süreliğine vazgeçin. Saç bakımınıza devam ederek işlem uygulamadığınız bu süre saçlarınız için bir detoks dönemi olsun.

Tatile gitmeden önce ihtiyacınız olan dermokozmetikler, güneş koruyucular ve kişisel bakım ürünlerini mutlaka incelemelisiniz.