Sağlıklı bir cilde sahip olmak için günlük bakımınıza düzenli olarak devam etmelisiniz. Cildiniz her gün güneş, rüzgar ve hava kirliliğine maruz kalır. Bunun yanında, cildiniz gün geçtikçe fizyolojik olarak kendini yenileme yeteneğini kaybetmeye başlar. Yüzünüzün nem kaybını tolere etmesini sağlamak için nemlendirici krem ve losyonları kullanabilirsiniz. Nemlendiriciler etki edemediği durumlar için yüz serumları yoğun bakım sağlamak için en büyük gücünüzdür. Yoğun bakım yaparak nemlendiricilerin ulaşamadığı yerler için yüz serumlarını tercih edebilirsiniz. A E ve C Vitaminleri kırışıklık karşıtı ve leke gidermeye yardımcı yüz serumlarının formüllerinde bulunur. Cildin temel nemlendiricisi olarak Hyalüronik asit cildinizde doğal olarak bulunur ince kırışıklıklara karşı etkilidir. Hyalüronik asit içeren yüz serumları ile nem kaybının önüne geçerek cildin neminin korunmasına yardımcı olur.

Yüz serumlarını uygulamadan önce önemli olan bir diğer nokta ise cildinizin ne kadar temiz olduğudur. Çevresel etkiler, sebum salgılanmasıyla cildin yağlanması, makyaj kalıntılarının ciltte kalması cilt için ciddi sonuçlara neden olabilir. Cildinizi düzenli olarak temizlemek cilt bakımının bir vazgeçilmezidir. Günlük bakım rutininizde cilt temizliğine önem vererek cilt lekelerinin oluşmasının önüne geçebilirsiniz. Dermoskin Be Bright Lightening Tonic 200 ml ile cildinizi temizledikten sonra uyguladığınız yüz serumunun etkisini artırmanız da mümkündür. Unutmayın yüz serumları en yüksek etkiyi temiz bir cilde uygulandığında göstermektedir.

Yüz serumuna ne zaman ihtiyaç duyarız?

Cildiniz nemsiz kaldığında ve ilk kırışıklıklar ortaya çıktığı günden itibaren, leke probleminiz varsa ve cildinizin eski ışıltısını kaybettiğini düşünüyorsanız size uygun yüz serumunu tercih edebilirsiniz. Yüzünüzdeki cilt lekelerinden şikayet ediyorsanız A vitamini (retinil) içeren cilt serumları tercih ederek kırışıklık oluşumunu engellerken, leke görünümünün azaldığını göreceksiniz. E vitamini ise cilt için güçlü antioksidan etki gösterir. Leke ve yaşlanma karşıtı etki gösterir. Hasar görmüş ciltler için yatıştırıcı özellik gösterir.

Yüz serumu kullanırken neye dikkat etmeliyim?

Nemlendirici ve temizleyici bakım ürünlerini nasıl cilt tipinize göre seçiyorsanız aynı şekilde, Cilt tipinize uygun olan yüz serumunu kullanmalısınız. Dermoskin Be Bright Retinyl Face Serum 33 ml normal ve yağlı cilt tiplerinin kullanımına uygundur. Hassas ve kuru ciltlerde uzman tavsiyesine göre belli aralıklarla, cildi alıştırarak uygulanmalıdır. Akne eğilimli bir cilde sahipseniz yüz serumunuzun komodejenik olmamasına dikkat edin.

Serumu nasıl uygularım?

Temizlenmiş cildinize gereken miktarda yüz serumunu uygulayın. Yaşlanma karşıtı bir yüz serumu kullanıyorsanız, özellikle görünür kırışıklıkların olduğu bölgelere yoğunlaşın. Retinil içeren yüz serumları kolajen sentezini artırarak kırışıklık oluşumunu baskılarlar. Unutmayın, her yüz serumunun kendine özel kullanımları olabilir. Cilt bakımınızı tamamlamak ve güneşin etkilerinden korunmak için cildinize uygun güneş koruyucuyu tercih edin. Gündüz veya gece kreminizi sürmeden önce serumu cildinizin iyice emmesini bekleyip günlük kremlerinizi daha sonra kullanın. Eğer serum ciltte tam olarak emilmezse ne krem ne de serum istenen etkisini gösteremez.

Serumu satın aldıktan sonra mutlaka talimatlarını gözden geçirmelisiniz. Bu tür ürünler genel olarak gece kullanımı içindir. Fakat bazı yüz serumlarını gündüz de kullanabileceğinizi bu rutin ile cildinizin daha iyi etkilendiği de belirtilmektedir. Ayrıca her serum yaşa göre farklı şekillerde kullanılabilmektedir. Serum alırken yaşınıza uygun olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın.