güneş kremleri hakkında bilgi

Vücudunuz dışarıya çıktığınız her an, Ultra Viole ışınlara maruz kalır. Bu nedenle güneşten korunmayı sadece yaz başladığında değil 4 mevsim boyu süren bir alışkanlık haline getirmenizi öneririz. Tabi ki Yaz döneminde dış mekanda harcanan zaman artmaktadır.

Güneş olmadığı zaman hepimizin içinde bir karamsarlık hissi oluşturabiliyor. Güneşli havalarsa, ruhsal olarak pozitif hissetmenize destek olur. Güneş Serotonin artışını doğrudan tetikliyor. Bu da gün boyunca ayakta kalmanıza yardımcı oluyor. Uzmanlar güneşe çıkarak serotonin eksikliğinin etkilerinin hafifleyebileceğini söylüyor. D vitamini içinde çok önemli olan güneş eklem ve kemiklerinizin güçlü kalmasını sağlar. Romatizmal rahatsızlıklar kemik erimesinin erken yaşlarda görülmesine engel olurken, hastalar içinde ilerlemesini geciktirici etkilere sahiptir. Ancak güneş her zaman bu kadar masum değil. Güneş sizin cildiniz için UVA ve UVB ışınlarıyla cildinize büyük zarar verebilecek ışınlar içeriyor. UVC ışınları ise Ozon Tabakası sayesinde soğurulabiliyor. Bu nedenden dolayı dermatologlar 4 mevsim boyunca güneş koruyucu ürünler kullanmanızı tavsiye ediyor.

Güneş koruyucuları kullanmaya karar verdikten sonra geniş çaplı ürün yelpazesine sahip bu grup içerisinde sizin için uygun olan güneş koruyucunun hangisi olduğuna karar vermelisiniz. Cilt tipiniz hangi güneş koruyucuyu seçmeniz konusunda en önemli faktördür. Eğer hassas bir cilde sahipseniz yüksek korumalı bir güneş koruyucu seçmek sizin için faydalı olacaktır. Eğer akne eğilimli bir cilde sahipseniz sivilce sayınızın artmaması ve azalmasına katkıda bulunacak yağlanmaya neden olmayan bir ürün tercih etmelisiniz.

Deniz kenarlarında ise sadece SPF koruması yeterli olmaz. Kum tuz ve rüzgara karşı koruma sağlayan bir güneş kremi kullanmalısınız. Eğer çok uzun bir tatil yapmadan bronz bir cilde sahip olmak istiyorsanız, solaryum gibi zararları tartışılan bir yönteme başvurmaktansa daha makul bir seçenek olarak, kakao yağı gibi bronzlaştırıcı içeriklere sahip ürünler kullanabilirsiniz.

Çinko oksit ve Titanyum dioksit içeren fiziksel olarak etki gösteren filtrelerdir. Mineral Filtreler, Fiziksel bir blok gibi davranarak güneş koruması sağlar. Güneş ışığını yansıtarak çalışırlar. Çok hassas bir cilde sahipseniz, mineral filtreli güneş koruyucuları tercih etmek organik filtrelere oranla çok daha güvenlidir. Ancak kimyasal filtreler UVB korumasında daha yüksek etki gösterirler. Avrupa birliği tarafından güvenli olduğu kullanılmaktadır. Ayrıca yüksek çinko içeren mineral filtreler cildi kurutucu etkiye neden olabilir. Bu durumda kuru ciltler için Nemlendirici etkiye sahip antioksidan içerikli güneş koruyucular ise daha doğru bir tercih olabilir. Bu durumda karar vermek tamamen size ait. Özellikle bebeklerde mineral filtre daha güvenlidir. Leke Eğilimli bir cilde sahipseniz sıradan güneş koruyucular yerine leke

Özellikle UVA ve UVB’ye karşı yeterli korumayı sağlayan kuma karşı koruyucu, nemsizliğe neden olmayan, sağlıklı bir bronzluk sağlayan bir güneş koruyucu seçmelisiniz.

güneş kremi ne işe yarar

Güneş Kremi Ne işe Yarar?

Güneş kremi Koruma faktörü olarak bilinen SPF’ye sahiptir. SPF Güneş koruyucunuzun güneşten koruma derecesini size söyleyen bir bilgidir.

Bir Güneş koruyucu cildinizi UV ışınlardan koruyarak, cildinizi güneşin verdiği yıpratıcı hasarlardan ve yaşlandırıcı etkisinden koruma sağlar. Bir güneş koruyucu cildinizi kurutmamalı, komedon oluşumuna neden olmamalı, alerjik reaksiyon riskine neden olmamalı. Yaz tatili sizin için kum deniz ve güneşse, rüzgar, kum, ve suya karşı dayanıklı olmalı. Kaliteli bir güneş kremi cildi koruyarak, melanom riskinin önüne geçer. Cilt lekeleri ve güneş yanığının önüne geçer. Sağlıklı ve bronz bir cilt oluşumu sağlar. Sivilceye karşı kullanılan ürünlerin bazıları sadece gece kullanıma uygun olmasına neden içerikler bulundurduğu için akneli ciltler için güneş ürünleri çabuk emilmeli ve yağ oluşturmamalıdır.

Güneş kremi ne zaman sürülür?

Güneş kremleri için genel olarak olan bir kural olduğunu söyleyebilirsek, o da kullanımlarının sık tekrarlanmasının gerektiğidir. Güneşe çıkmadan 20-30 dakika önce uyguladığınız güneş kreminizi her iki saatte bir tekrarlamanız gerektiğidir. Havuz veya denizden çıktıktan veya duş aldıktan sonra güneş koruyucu uygulamasını tekrarlamanız, korumanın sürekliliğini sağlar.

Cildinizi genç ve sağlıklı tutabilmenin en önemli faktörlerinden birisi doğru güneş kremini seçebilmektir. Cildinizi huzursuz edecek kalın bir tabaka varmış hissine sokan, yapışkan ve yağlı yöntemleri unutun. Dünya genelinde en çok tercih edilen Bioderma, incia ve avene güneş bakım ürünlerini keşfedin...

bioderma güneş kremleri

incia güneş kremleri

avene güneş kremleri