Soğuk kış günlerinde cildinize nasıl daha iyi bakacağınızı anlattık. Düşüncelerinizi bizimle paylaşın. 

Kışın cildiniz, soğuk hava ve rüzgarın  etkisi ile nemsiz kalır ve kurur. Cildin kuruması nedeniyle ciltte tabakalaşma, kaşıntı, kızarma, esnekliğini kaybetme, çatlaklar, pullanmalar ortaya çıkar. Kuruluk ileri aşamaya ulaştığında cildin nem, yağ ve protein kaybetmesi sonucu kepeklenme, çatlama, kızarıklık, kaşıntı, hatta egzama gibi çok daha önemli sorunlar gelişebilir. Alacağımız küçük birkaç önlem ile saçlarımızın, cildimizin ve tırnaklarımızın soğuk hava koşullarından etkilenmemesini sağlayabiliriz. 

bol bol su için

Cilt Güzelliği için Bol bol Su için! 

Kışın cildimizin nemli kalmasını istiyorsanız yapacağınız ilk seçenek, bol bol su içmek olmalıdır. Su içmek ve sıvı almak genel sağlığımız için yararlı olsa da cilt kuruluğunu önlemede yeterli gelmiyor maalesef.Nemi cilde hapsetmenin en etkili yolu ise bölgeye uygun bir nemlendiriciyi cilde düzenli olarak uygulamak. En etkili şekli duştan hemen  sonra nemlendiriciyi sürmektir.

Suyun Cilde Faydaları;

-Kırışıklığı azaltır.

-Cildi yenileme etkisine sahiptir

-Hassas ciltler için koruma kalkanıdır.

-Sağlıklı saçlar için gerekli nemi sağlar.

soğuk kış günlerinde el ve ayak bakıımı

Soğuk kış günlerinde El-Ayak bakımı oldukça önemli 

Kış aylarında el ve ayak bakımı önemlidir. Sert sabunlar, pH değeri yüksek olan kimyasallar, deterjanlar ile çok fazla temas halinde olmak ellerin yıpranmasında ve kurumasında etkendir. El kremleri gliserin, vazelin, lanolin içerir ve kış aylarında sıklıkla uygulanmalıdır. El sabunları ise kuruluğu önlemek için yağlı veya kremli olmalıdır. Aksi takdirde derimiz kurur, kaşıntı ve çatlaklar oluşur. Dışarıya çıkmadan önce mutlaka el kremi sürmeyi ve eldiven takmayı ihmal etmeyin. Her el sabunlama işleminden sonra ellerinizi mutlaka kremleyin. Eğer kuru bir cilde sahipseniz alkol içeren tonikler kullanmayın. Alkol uçucu bir madde olduğundan derimizde kurutucu etki yapar.

El, yüz ve ayaklarınıza sürdüğünüz kremler ve jeller veya ağızdan alınan haplar aknenin şiddetine göre tedavi için belirlenir ve bunlar genellikle kış aylarında kullanıma uygundur. Ayrıca akne izleri için de soyucu bazı kremler kış aylarında kullanılmalıdır.

Cildinizin sağlıklı ve parlak olması için en önemli etken  cildinizin doğal nem bariyerini koruyan, nemlendirici içeren temizleyicilerdir. Eğer ciltte sivilce ve çatlaklar varsa, cildinizin nem bariyerini onarmaya yardımcı olmak için, seramid, hyaluronik asit, hidrasyon serumları ve gliserin içeren ürünler kullanın. Alkol bazlı ürünler cildinizi daha çok kurutacağından bu ürünlerden kaçınmalısınız.

Atopik dermatit(egzema) ciltler özellikle kışın soğuk ve kuru havadan olumsuz etkilenirler. Üstelik düzenli havuza girilirse egzamaların alevlenmesi ve ciltlerinin iyice kuruması ve hassas olması kaçınılmazdır. Böyle cilt yapısına sahip kişilerin banyoda uzun süre kalmamalı, sıcak su ile yıkanma alışkanlıklarını bırakmalı, düzenli ve sık olarak uygun nemlendirici kullanmaları gerekmektedir.

Soğukta saç ve tırnaklarımızda etkilenir

Cildimiz ve saçlarımız kadar tırnaklarımız da soğuk ve kuru ortamlardan kötü etkilenebilir. Tırnaklarınız uç kısımlarından ayrılıyorsa, tabakalanıyorsa vitamin eksikliğinden ziyade su ve deterjanlar ile sık temas ve yeterli nemlendirici kullanılmamasından kaynaklı bir durum olabilir. 

Kışın ayak bakımı için dikkat etmemiz gerekenler:

 Ayak derisindeki kalınlaşma ve nasırlaşmaları haftada bir, ölü deriyi uzaklaştıran törpü ile ponza taşı gibi yöntemlerle giderin. Her banyo sonrası ayağınıza nemlendirici uygulayın. Gece yatarken de ayaklarınıza nemlendirici sürüp pamuklu çorap giyebilirsiniz.Yüz ve vücut deri tipine uygun nemlendiriciler (gliserin, vazelin, üre, laktik asit, hyaluronik asit içerenler) her banyodan sonra uygulanmalı ve kuruluğa engel olacak şekilde nemlendiriciler daha sık sürülmelidir.

Yukarıda bahsettiğimiz cilt bakımı ürünlerini markafarma.com üzerinden inceleyebilirsiniz. Markafarma.com takipçierine özel en kaliteli cilt bakımı ve nemlendirici ürünleri inceleyebilirsiniz.

Kuru ve atopik ciltler için nemlendiriciler

Normal ve karma ciltler için nemlendiriciler