Balık yağı, balığın ve deniz ürünlerinin farklı işlemlerden geçerek, üretilen yağ ekstralarıdır. Omega 3 takviyesi olarak yetişkin ve çocuklarda kullanılmaktadır. Omega 3 vücudun üretemediği besinler arasında yer aldığından, balık yağı takviye edilerek, vücudun omega 3 eksiği kapatılır. Kişinin vücudunda omega 3 eksiğinin olup olmadığı ve ne kadar ihtiyacı olduğu belirlendikten sonra, kullanımı önerilmektedir. Haftada 2 kere, balık veya deniz ürünleri tüketimi gerçekleşiyorsa, balık yağı kullanımına ihtiyaç yoktur. Balık yağı tüketimi besinlerle birlikte yapılmalıdır. Tek başına alınmamalıdır. Bebekler içinse, anne sütü alan bebeklerin omega 3 alımına ihtiyaçları bulunmamaktadır. Balık yağı nasıl kullanılmalıdır sorusunu merak edenler için aşağıda detaylıca yer verdik.

balık yağı şurubunun faydaları

Balık Yağını Kimler Kullanmalı?

Balık yağı kullanım şekli balık yağını özellikle yüksek kolesterol, kalp ve damar tedavi sürecinde kullanılmaktadır. Balık yağı kullanımı, doğru ve önerilen şekilde uygulanması gerekir. Yanlış kullanım sonucu, sağlık sorunları ortaya çıkabilir.  Yüksek tansiyona sahip kişiler, balık yağı ile tansiyon seviyelerini dengeleyebilmektedir. Hiperaktive ve dikkat eksikliği sorunu yaşayan çocuklar için, oldukça faydalı bir takviye olarak kullanılmaktadır. Damar sertliği ve kemik erimesi gibi sorun yaşayanlar, özellikle balık yağını kullanmalıdır. Balık yağı kullanan çocuklarda astım hastalığının giderek azaldığı görülmüştür. Kilo vermek isteyen ve obezite sorunu olan kişilerin kullanması tavsiye edilmektedir. Kadınlar adet dönemlerinde sancı çektiklerinde ilaç yerine, balık yağı kullanarak, ağrılarını hafifletebilirler.

Nutrigen Balık Yağı Şurubu Faydaları

Nutrigen balık yağı şurubu, gelişim çağındaki çocuklar için kullanılan bir besin takviyesidir. Gelişim çağındaki çocukların zihin ve beden gelişimi için önemli bir takviyedir. Balık yağı şurubu boy uzamasında etkilidir. Omega 3 vücudun üretemediği ve dışarıdan takviye edilmesi gereken bir yağdır. Nutrigen balık yağı şurubu, çocuklardaki göz koordinasyonunun, beyin gelişiminin ve sinir siteminin gelişmesine yardımcı olur. Gelişme dönemindeki çocuklar, okul çağında olduklarından, daha fazla enerjiye ihtiyaç duyarlar. Çocukların bağışıklık sistemine etki ederek, güçlenmesini sağlar. Zihin açarak, beyin gelişimini destekleyerek, hafızalarının güçlenmesini sağlar. Yetişkin veya çocuk fark etmeksizin, haftada 2 3 kez balık tüketiliyorsa, vücudun omega 3 almaya ihtiyacı yoktur. Balık yağı şurubu, besinlerle beraber tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca nutrigen omega balık yağı şurubu çilek aromalı ürünü incelemenizi öneririz.  Balık yağında başka önemli kriter ise DHA (Dokosaheksaenoik asit) oranıdır. DHA omega 3 yağ asitlerinden biridir ve beyin, hafıza ve göz sağlığı konusunda oldukça önemlidir.

Balık yağı ne işe yarar

Balık Yağı Ne İşe Yarar? Şurup Olarak mı Kullanılmalı?

Balık yağı, omega 3 yağ asidini içermektedir. Omega 3, vücudun üretemediği bir yağ asidi olduğundan, dışarıdan takviye olarak alınması gerekmektedir. Yetişkin ve çocuklarda farklı etkilerde faydaları bulunmaktadır. Balık yağı, deniz ürünlerinin veya balıkların işlemlerden geçirilerek, balık hapları ve balık şurupları şeklinde kullanıma sunulmasıdır. Çocuklarda, zihin gelişimini arttırmada ve boy uzamasında etkili olmaktadır.  Yetişkinlerde de kalp damar hastalıklarını önleyici etkiye sahiptir. Obezite hastaları, kemik erimesi sorunu yaşayanlar veya damar sertliği sorunu olan kişilerin kullanımında, faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Vücudun eksik olan asidik ihtiyacı balık yağında bulunmaktadır. Her gün balık tüketimi zor olacağından, hap veya şurup şeklinde satılan ürünlerin kullanımı önerilmektedir.

nutrigen balık yağı şurubu