anne memesi gibi biberon

Biberon, bebeklerin beslenmesi için kullanılan önemli malzemelerdendir. Bebeğin en iyi şekilde beslenmesi, ilk 6 ay anne sütü ile sağlanır. Bu esnada da bebekler doğal emme hareketini öğrenebilirler. Fakat daha sonrasında annenin işe devam etmesi, sağlık durumları ve benzeri birçok nedenden dolayı anne bebeğinden ayrı kalabilir veya anne sütü bebeğe yetmeyebilir. Bu gibi durumlarda da biberonlar hayat kurtarıcıdır. Tabi bebeğin yaşına uygun biberon seçimi yapılması önemlidir. Örneğin, yeni doğan bebekler için yeni doğan biberon seçenekleri satışa sunuluyor.  

Bebeklerinden ayrı kalmak zorunda olan anneler ayrılmadan önce kendi sütlerini sağarak saklayabilir ve bebeğe biberon ile verilmesini sağlayabilirler. Anne memesi gibi biberon seçimi yapılması bebeğin biberonu yadırgamamasını ve kolay bir şekilde beslenmesini sağlayacaktır. Çünkü anne memesini emen bebekler sütü çıkarabilmek için meme ucunu dilleri ve damakları arasına sıkıştırarak peristaltik hareketler yaparlar. Biberonda ise bu hareketi uygulayamazlar. Bunu yapamadıkları için de biberonu kabul etmezler ve emmek istemezler. Böyle bir durumla karşılaşılmaması için bebeğin peristaltik dil hareketlerini uygulayabileceği biberon seçiminin yapılması en doğrusudur. 

Biberon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Biberon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli 

Biberon seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken belki de en önemli unsur, biberonun üretildiği malzemedir. Çünkü bebek bu malzemeler ile direk temas edecektir. Özellikle emzik kısmının üretildiği malzeme içerisinde kesinlikle Bisfenol A maddesinin bulunmaması gerekir. Bunun yanı sıra Polietersulfon (PES) ve polipropilen (PP) malzemelerinden üretilen biberon emzikleri kullanılabilir. Günümüzde cam, plastik ya da silikondan üretilmiş biberonlar satışa sunuluyor. İlk etapta anne memesine benzeyen biberon seçimi bebeğin sağlıklı beslenmesi açısından önemlidir.  

Çeşitli hacimlerde biberonlar satışa sunulmaktadır. Bu biberonlardan 240 ml hacmine sahip olanlardan 5-6 tane alınabilir. Bu sayı anneye kolaylık olması açısından tavsiye edilen bir sayıdır. Bunun haricinde yedek olması için 120 ml’lik biberonlar tercih edilebilir. Eğer ilaç veya vitamin verilecekse de 50 ml’lik biberonlar yeterli olacaktır. Yaşı büyük olan veya iştahlı olan bebekler için de 320-340 ml’lik biberonların kullanılması tavsiye edilir.  

Alınacak olan biberonun kolay temizlenebilir ve kalıntı bırakmayan yapıda olmasına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda biberonların iyi bir şekilde temizlenebilmesi için özel malzemeleri de üretilmektedir. Bu temizlik malzemeleri kullanılarak da hijyen sağlanabilir.  

Emzirme ile biberon arasındaki farkın en aza indirilmesi ve bebeğin rahatça beslenebilmesi için hava geçiren biberonlar tercih edilmelidir. Bebeğin doğal beslenme ritmi desteklenmiş olur ve süt akışı kontrol edilebilir. Aynı zamanda bu biberonlar sayesinde bebek hava yutmaz ve gaz sorunları da ortaya çıkmaz.  

Biberon seçimi yapılırken özen gösterilmesi gereken bu unsurlar, bebeğinizin daha rahat beslenebilmesi ve sağlıklı olması açısından önemlidir. Philips avent biberon da bu konuda bebekleri düşünür ve beslenmelerinde yardımcı olur. Hem yapısı hem de özellikleri gereğiyle her bebeğe uyum sağlar ve rahat bir kullanıma sahiptir.   Bebeğinize en uygun biberon seçimi yapmak için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın! https://www.markafarma.com/biberonlar