Ağız sağlığı vücudu da etkiler. Diş ve diş eti hastalıkları en önemli sağlık sorunlarındandır. Gerekli önlemler alınmadığında büyük sorunlara neden olabilir. Ağızdaki hastalıklar sonucunda sindirim dahi olumsuz olarak etkilenebilmektedir. Dişler de iç organlarına bağlıdır ve organlar da diş sorunlarından etkilenebilmektedir.  

Dişlerde ve ağızlarda yapısal ve işlevsel bozuklukların olmaması sağlıklı bir birey olmayı sağlar. Peki, ağız ve diş sağlığı nasıl korunmalıdır. Öncelikli olarak dişler altı ayda bir diş hekim tarafından kontrol ettirilmelidir. Kontroller sonucunda yapılması gereken işlemler aksatılmamalı ve tedaviler kısa sürede olunmalıdır.  

Diş çürümelerinin önlenmesi için, sulardaki flor oranının yeterli düzeyde olması gerekir. Aynı zamanda dişler düzenli olarak fırçalanmalı ve diş ipi kullanılmalıdır. Aşırı tatlı ve şekerli yiyeceklerden olabildiğince kaçınılmalıdır. Kontroller aksatılmamalıdır. Dişler sert bir cisimle karıştırılmamalı ve dişlerle ile sert maddeler kırılmamalıdır. Diş minesinin çatlamasına neden olan bu eylemler, bakterilerin birikmesine neden olur ve diş minesi koruyucu etki gösteremez.  

ağız ve diş sağlığı ürünleri

Dişler Nasıl Fırçalanmalı? 

Diş sağlığı, dişlerin erken yaşta kaybedilmemesi için son derece önemlidir. Diş macunun dışında diş pastaları da bulunmaktadır ve bunlar günlük kullanımlar için uygun olmayabilir. Ayda bir iki kere kullanılabilir. Karbonatta ayda bir iki kere kullanılabilir. Aşındırıcılığı güçlü olduğu için diş minesine zarar verebilir ve günlük olarak tercih edilmemelidir. Dişler fırçalanmadan önce diş fırçası ıslatılmamalı ve macun mercimek büyüklüğünde kullanılmalıdır. 45 açıyla diş etinden dişe doğru süpürme hareketleri yapılarak fırçalama yapılmalıdır. Fırça sertliğine dikkat etmelisiniz.  

Fırçalama sonrasında fırçanın ulaşamadığı yerler iple temizlenmelidir. Diş etlerine zarar vermemek için de özen göstermek gerekmektedir. Son olarak da dilin fırçalanması gerekmektedir. Ağız kokusuna yol açan asıl bakteriler dilde yer almaktadır. Bu yüzden dilin temizliği de fırçalama ile yapılmalıdır.  

3 ayda bir de diş fırçasının değiştirilmesi gerekmektedir. Aynı anda iki diş fırçasının kullanımı da tercih edilebilir.  

Tükettiklerinize Dikkat Edin! 

Tükettiğiniz çay, kahve gibi içecekler dişlerinizde lekelenmelere neden olabilir. Bunları çok fazla tüketmemeye özen göstermelisiniz. Aynı zamanda sigara da diş ve diş eti hastalıklarının nedenleri arasında yer almaktadır. İçeriğindeki nikotin ve katran dişlerinizin sararmasına neden olur. Diş sağlığı ve vücut sağlığı için sigara kullanımı tercih edilmemelidir. Ve tütün ürünleri ağız kanserini tetiklemektedir.  

Ağız bakımı için dikkat edilmesi gereken temel işlemler aksatılmazsa diğer tedavi işlemlerine gerek kalmaz. Düzenli olarak bakımlarınızı yapar ve kullandıklarınıza dikkat ederseniz diş kaybı ve diş eti rahatsızlıkları yaşamazsınız.

Ağız ve diş sağlığı ile ilgili ürünlerimizi incelemek için https://www.markafarma.com/agiz-ve-dis-bakim-urunleri adresini ziyaret edebilir, merak ettiğiniz tüm soruları canlı destek hattından sorabilirsiniz!