Saç Bakım Rutinimiz Nasıl Olmalı

Saç bakım rutininizin ilk aşamasını kullandığınız şampuan oluşturur. Saçlarınızı yıkarken kullanacağınız şampuan seçiminiz saçlarınız için önemlidir. İçerisinde doğal yağlar barındıran bir şampuan seçmeniz saçlarınızı temizlerken aynı zamanda bakım yapmanıza da yardımcı olur.

Saçların Yapısına Neler Etki Eder?

Saçların yapısını etkileyen çok sayıda etken vardır. Kurutma makinesi, saç düzleştirici ve maşalar, saç boyaları ve saç açıcılar zamanla saçlarınızda yıpranmalar meydana getirebilir. Bu yıpranmaları onarmak saç bakım ürünleriyle mümkün olmaktadır.

Uzun süre saç kurutma makinesi kullanmanız saçlarınızın nemini kaybederek kurumasına yol açabilir. Saçlarınızı yıkadıktan sonra ıslak kalması iyi değildir. Çünkü ıslak saçlar şişer ve hassas bir hal alır. Çok ıslakken saçlarınızı taramanız kolay kırılarak kopmalar yaşanmasına neden olabilir. Bu nedenle saçlarınızı yıkadıktan sonra ılık bir havlu yardımıyla fazla suyu alabilirsiniz. Böylece saç kurutma makinesi kullanmak zorundaysanız kurutucuyu saçınıza tutma süreniz de kısalacaktır. Saçlarınızı yıkayıp nemini aldıktan sonra saçınızı ağırlaştırmayan saç bakım ürünlerinden birini saç uçlarınıza uygulayabilirsiniz. Sürekli saç şekillendirici kullanmanız özellikle saç uçlarınızda kırılmalara yol açar, bu da saçlarınızın kötü gözükmesine neden olur. Saç şekillendiricisi kullanmadan önce piyasada satılan koruyucu yağ ya da spreylerden birini saçlarınıza sürerek ısının etkisini en aza indirebilirsiniz.

Saçlarınızın yapısına etki eden bir diğer etken de saç boyalarıdır. Piyasada kalıcı, yarı kalıcı ve geçici olmak üzere üç tip saç boyası bulunmaktadır. Bu boyalar içerisinde saça en çok zarar vereni tartışmasız kalıcı saç boyalarıdır. Piyasada satılan saç boyalarının çoğunda saç sağlığınızı olumsuz etkileyecek hidrojen peroksit maddesi bulunmaktadır. Saç boyası seçiminizi organik boyalardan yana kullanarak saçlarınızı boyanın olumsuz etkilerinden koruyabilirsiniz. Sık saç rengi değiştirmeniz, sürekli saçlarınızı sarıya boyatmanız, koyu bir renkten bir anda açık renge geçmeniz gibi işlemler saçlarınıza ciddi zararlar vermektedir. Boyanmış saçlar normal saçlara göre daha çok özen ister. Saçınızdaki boyanın uzun süre akmasını önlemek amacıyla boyalı saçlar için üretilen şampuanlardan kullanabilirsiniz.

Saçlarınızdaki yıpranmaları onarmak için saçlar için çok faydalı olduğu söylenen Hindistan cevizi yağı, lavanta yağı, badem yağı, argan yağı ve benzeri yağları kullanabilirsiniz. Bu yağları düzenli kullandığınızda saçlarınızı yumuşayacak, parlak bir görünüm kazanacak ve sağlıklı gözükecektir. Ayrıca bu yağlar saçlarınızın uzamasına da yardımcı olacaktır.

Saç Uzatmak İçin Kullanılabilecek ürünler                                                                 

Uzun saç severler için saçlarını kestirdikten sonraki bekleme süreci adeta bir işkence gibidir. Saçlarınızın kısa sürede hızla uzamasını istiyorsanız ilk olarak beslenme alışkanlığınızı değiştirebilirsiniz. Bu dönemde yumurta, süzme yoğurt, balık gibi saç sağlığınıza olumlu etki edecek yiyecekler tüketebilirsiniz. Bunun yanında saçlarınızı yıkarken ısırgan otu, sarımsak özü gibi saçların uzamasına doğrudan etki eden şampuanlardan birini kullanabilirsiniz. Şampuan kullanmak tek başına yetmeyebilir. Bu nedenle şampuanınızın yanında saçlarınızın tipine uygun bir maske kullanabilirsiniz. Saç maskeleri saçınıza gerekli olan nemi sağlayarak bakım yapar.