Hamilelik döneminde saç boyamak yapılan klinik çalışmalarda bir anomaliye neden olduğu kanıtlanmamışsa da hamileliğin ilk üç ayında saç boyanmasını çok gerekli olmadığı durumlarda önerilmemektedir. İlk 3 ayda saçlarınız 3. Aydan itibaren güvenli olduğu varsayılan saç boyaları içerisinde de hem bebeğiniz hem de saçlarınız için uygun olan doğru ürünü seçmek önemlidir.

Saç Boyaları hamilelik döneminde kullanımlarının güvenli olduğundan bahsetmiştik. Saç derisinden kimyasalların sınırlı olarak emildiği bilinmektedir. Ancak bu oran oldukça düşük miktarda olduğu için bilimsel olarak gözlenen bir zarar gözlenmemiştir. Ancak Saç boyalarındaki havaya karışan kimyasalların solunması tavsiye edilmez. Zararlı havanın kaynağını ise Amonyak ve diğer benzer bileşenler olarak tanımlayabiliriz. Bu nedenle hamilelikte amonyaksız saç boyası sizin için en uygunudur.


Hamilelik sırasında hangi saç boyalarını kullanmayalım
?

Marketteki bitkisel olmayan saç boyalarından hamilelik boyunca önlem olarak içerdikleri yoğun kimyasallardan dolayı kaçınmanızı önermekle beraber genel olarak market boyaları saçlar için saç için yıpratıcı ve aşındırıcı sonuçlara neden olabiliyor. Bu nedenle saçınız için en uygun bitkisel kaynaklı saç boyalarını tercih edebilirsiniz. Phyto Phytocolor Sensitive Saç Boyası ile ışıltılı saçlara sahip olun.

Hamilelik döneminde saç boyatırken nelere dikkat etmeliyim?

Saçlarınızı boyamadan önce kıyafetlerinizi korumak için omzunuza bir havlu veya örtü alın. Eldivenlerinizi takın. Birçok saç boyası tüp boya ve losyondan oluşur. Tüpteki krem formunda olan boyayı losyon olan şişeye boşaltın. Ve uygulama yapmaya hazırdır. Bunlar aynı zamanda her zaman dikkat etmeniz gereken koşullar. Dikkat edeceğiniz bir diğer önemli husus ise boyanın saçta ne kadar süre bekleyeceğidir. Kutu üzerinde yazan süreyi aşarsanız saçlarınız için olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu nedenden dolayı saçlarınızı tavsiye edilen süreden daha fazla boyaya maruz bırakmayın.

Saçlarınızı boyadıktan sonraki kısımdaki saç bakımınız da oldukça önemlidir. Boya koruyucu özelliği olmayan bir şampuan kullanmak, saçlarınızın ışıltılı görünümünün azalmasına neden olur. Saçlarınızın rengini daha uzun süre korumak içinse Phyto Phytomillesime Color Enhancing Shampoo 200 ml daha uzun süre kalıcılık ve bakımlı görünen saçlara sahip olabilirsiniz. 

Bitkisel saç boyası nedir?

İçeriklerinde amonyak, PPD, rezorsinol ve paraben içermeyen bitkisel içeriklerden yararlanılarak elde edilen saç boyalarıdır. Bu sayede, saçınıza zarar vermezler. Bitkisel saç boyalarında güvenli bir seçenek olan Phyto Phytocolor Sensitive Saç Boyası saçınızda beyaz kapatıcılığı yüksek etki gösterir. Saç derisi toleransının gelişimine destek olan Epaline, yatıştırıcı etkili Hünnap ağacı kabuğu saç derisinin rahatlamasına yardımcı olur. Monoi yağı en kuru saçların bile nemlenmesine ve korunmasına destek sağlayan içeriklere sahiptir. Hassas bir kokusu vardır. Kadifemsi dokuda bir his yaratır. Saç derisine ve saç için hassas bakım yapan bir saç boyasıdır.

Bitkisel saç boyasının faydaları

Amonyak ve rezorsinol gibi kimyasallar içeren sıradan saç boyalarına göre saçınıza zarar vermemesiyle bitkisel içerikli saç boyaları daha güvenli bir saç boyası olarak öne geçmektedir.

Saçınıza uygun rengi seçin. Markafarma'da güvenle satın alabileceğiniz Phyto saç boylarını aşağıdaki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Phyto Phyto Color Sensitive Saç Boyaları

Phyto Phytocolor Sensitive Saç Boyası 6.77 Açık Cappucino Kestane

Phyto Phytocolor Sensitive Saç Boyası 5.3 Dore Açık Kestane

Phyto Phytocolor Sensitive Saç Boyası 5 Açık Kestane