Bildiğimiz üzere yeni doğan bebeklerin ciltleri son derece hassastır. Seçilecek ürünlerin bu hassas çitlere uygun olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Bu alanda uzman doktorlardan yardım alabilirsiniz ve bebeğinizin sağlığını garanti altına alabilirsiniz.

Yeni doğan bebeklerde dolaşım sistemi tam olarak gelişmez bu yüzden cilt kızarıklıkları sık sık görülebilir. Aynı zamanda bebeklerde doğarken doğum kanalından geçme esnasında basınçtan da etkilenebilir ve kırmızı noktalar veya morluklar görülebilir. Belirli bir zaman sonrasından bu kızarıklık ve morluklar yok olacaktır. Eğer yok olmazsa doktorunuza hemen danışmalısınız.

Bebeklerin çok fazla giydirilmemesi önerilir. Ortam nemi ve ısısı da bebeğin cildini etkileyen faktörlerdendir. Bebekler rahimde sıvı ortamda bulunurken doğduktan sonra ciltleri hava ile temas eder ve bu kuru havaya alışmaları 2-3 hafta sürebilir. Ciltlerinde kuruma, kabuklanma ve soyulma görülecektir. Ciltlerinin nemli tutulmasında fayda vardır. Bebek yağları ve özel losyonlar tercih edilebilir. Yeni doğan bebeklerde cilt bakımı, cildinin ilerleyen yaşlarda sağlıklı olması adına önemlidir.

Yeni Doğan Bebeklerin Ciltlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni Doğan Bebeklerin Ciltlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni doğan bebeklerinin ciltleri üzerinde mumsu bir tabaka bulunmaktadır. Bu tabaka ciltlerini dış etmenlere karşı korur ve o tabakanın kaldırılmaması gerekmektedir. Ciltleri boğum boğum olabilmektedir. Bu boğumların arasında kirleri birikebilir ve bu kirlerin temizlenmesi gerekir. Aksi takdirde kirlerden enfeksiyon kapılabilir.

Konak olarak bilinen deri birikimleri kaldırılmamalıdır. Nemlendirici şampuan ve krem kullanımı yapılmalıdır. Yeni doğan bebeklerde cilt bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken bir başka önemli unsur da idrar ve kakalarının uzun süre ciltlerine temas etmemesi gerektiğidir. Uzun süre ciltlerine temas ettiğinde mantar veya pişikler ortaya çıkabilmektedir. Eğer kasık ve diğer büklüm yerlerinde kızarıklıklar varsa mantar olma ihtimali yüksektir ve en kısa sürede doktora gitmeniz gerekmektedir.

Yeni doğan bebeklerin çamaşırları bebeklere özel deterjan ya da sabunlarla yıkanmalıdır. Normalde kullandığınız deterjanlar bebeklere zarar verebilir ve ciltlerinde alerjiye neden olabilir. Bu kimyasallar bebeklere ağır gelecektir. Bebeklerin güneşten korunması gerekir ve özellikle ultraviyole ışınlardan bebeklerin korunmasına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda bebek için D vitamini de önemlidir. Bunun alındığına da özen göstermelisiniz. Doktorunuzun önerdiği saatlerde dışarıda bulunabilirsiniz.

Ciltlerinde kaşıntı olan bebeklerin tırnakları kısa tutulmalıdır. Bebeklerin kendini yolmaması için önemlidir. Aynı zamanda tırnakları yumuşa k olduğu için bir yere takılıp tırnaklar yırtılabilir. Bebek uyku halindeyken tırnak kesimi daha kolay olacaktır.

Yeni doğan bebeklerin cilt bakımı konusunda sıkıntı yaşıyorsanız ve olumsuz durumlar ile karşılaşıyorsanız bir uzmandan yardım almanızda fayda vardır. Cilt bakımı ürünleri ve diğer anne bebek ürünlerimizi incelemek için https://www.markafarma.com/ sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Birçok dünya ünlü markanın bebek yağlarını incelemek için https://www.markafarma.com/bebek-yaglari kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.