Saçlarla ilgili ilginç bilgiler

Saçlar hakkında muhtemelen daha önce duymadığınız 5 ilginç bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz.

1. Saçlarımız ıslakken normalde olduklarından ortalama %30 daha uzun gözükebilir. Kuru saçlar uzunluğu kamufle ederek olduğundan kısa gözükmesine sebep olur.

2. Dünyada mevcut en yaygın saç rengi siyahtır. En az görülen renk ise kızıl. Kızıl saçlı insanlar dünyanın yalnızca %1'ini oluşturur. Eğer siz kızıl saçlı biri iseniz kendinizi rahatlıkla özel hissedebilirsiniz, bize güvenin :)

3.Havalar sıcak olduğunda saçlarımız az da olsa normalden biraz daha fazla uzayabilmektedir. Bu fark çok az olduğundan sizin fark etmeniz pek mümkün değildir.

4. Saçınız sizinle alakalı birçok bilinmezi ele verebilir. Örneğin, kullandığınız ilaçlar, yasa dışı ve uyuşturucu maddeler ve DNA buna dahil. Bir tek saç teliniz ile bundan 40.000 sene önceki annenizin nerede yaşadığını bulabilirsiniz.

5. Tek bir saç telimiz 100 grama kadar ağırlığı taşıyabilecek kapasitededir. Yani şöyle örnek verelim, saçımızda 150.000 civarı saç teli olsa aşağı yukarı 2 fili kafanızda taşıyabilirsiniz anlamına gelmektedir. Tuhaf ama gerçek :)

Sizin de saçlarla ilgili bildiğiniz başka ilginç bilgiler var ise lütfen yorum alanında bizimle paylaşınız.