Kanser, yaşamı tehdit eden en büyük hastalıklardan biridir. Kanser hastalığı ortaya çıkmadan önce alınması gereken vitaminler ve mineraller bulunuyor. Bireylerin yediklerine çok dikkat etmesi gerektiği sürekli olarak tavsiye edilmektedir. Özellikle fabrikasyon ürünlerin veya ısıl işlem görmüş ürünlerin tüketilmemesi konusunda uzmanlar uyarıyor. Daha çok doğal ve organik beslenilmesi sağlık açısından son derece önemli.
Vücuda alınan vitamin ve mineraller, doğal yollarla alınabilirse çok daha avantajlı. Örneğin, sebze ve meyvelerin içerisinde bireylerin gereksinimi olan vitamin ve mineraller bol miktarda bulunuyor. Günümüzde doğal ve organik beslenebilme çok önemli. Marketlerden alınan ürünlerin sağlıklı olup olmadığı halen tartışılan önemli konulardan.
Hareketli yaşam, stres kontrolü ve sağlıklı beslenme hayatımızın temel taşlarından. Sağlıklı beslenme konusunda üzerinde durulması gereken, dengedir. Her besin grubundan dengeli beslenmek son derece önemlidir. Birine ağırlık verip diğerini ihmal etmek de yaşamı olumsuz etkiler. Özellikle daha sağlıklı olmak ve kanser olmamak için besinler ve vitaminlerin alınabiliyor olmasına dikkat ediliyor. Bu vitaminlerden en önemlileri, A, B, C, D ve E vitaminleridir.

Kanserojen Maddelerin Etkisini Azaltmada A Vitamini Birebir

 

A vitaminin ön maddeleri olan karotenoidler, yeşil ve sarı renkli olan sebze ve meyvelerde bulunmaktadır. Bu meyve ve sebzeler, antiosidan özelliktedir ve vücuttaki serbest radikallerin atılmasını sağlar. Karaciğer, yumurta sarısı ve süt gibi besinlerde de karotenoidler bulunmaktadır. Bu özellikler ile kanserojen maddelerin etkileri azaltılmış olur. Kanserden korunmak için bunlara dikkat etmek son derece önemlidir.

Bağışıklık Sistemi İçin B Vitamini Önemli

 

Bağışıklık sisteminin güçlü olmasına etkin olan B vitamini, vücudu savunma sistemini etkiliyor. Kansere karşı korunma sağlaması gibi pek çok hastalığa karşı da koruma sağlamaktadır. B vitamininin bulunduğu besinler, mantar, domates, ıspanak, soya fasülyesi, yeşil yapraklı bitkiler, karaciğer, kırmızı et ve balıktır. Bunlar B vitaminince zengindir ve alınmasına özen gösterilmelidir.

Hücreleri Yenileyen C Vitamini

 

Hücrelerin yenilenmesini sağlayan C vitamini, vücutta deri, kıkırdak, tendon bağ ve kan damarlarının yenilenmesini sağlar. Vücuda alınan kanserojen maddeleri etkisiz hale getirir. Bu yüzden C vitamini ağırlıklı beslenmeye dikkat edilmesi gerekmektedir. Genellikle, kuşburnu, roka, sivri biber, turunçgiller ve yeşil yapraklı bitkilerde bulunur.

Kemikler İçin D Vitamini Gerekli

 

Meme ve kolon kanseri risklerinin azaltılmasında D vitamini etkendir. Günlük besinlerle D vitamini yeteri oranda alınamayabilir. Bu yüzden güneş ışınlarından düzenli olarak yararlanılması gerekir. Karaciğer, yumurta, süt ve süt ürünlerinde bulunmaktadır.

Koruyucu E Vitamini

 

Bağışıklık sistemini güçlendirerek korur ve vücudun bakterilere karşı dayanıklı hale gelmesini sağlar. Toksik maddelerin etkisini azaltır. Bitkisel yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, kuruyemişler ve kuru baklagillerde bulunur.