doğru memek maması tercihinin önemi
Doğru memek maması tercihinin önemi

Doğru bebek mamasını tercih etmek isteyen ebeveynlerin sayısında son yıllarda bir hayli artış oldu. Anne ve babalar bebeklerine yedirdikleri bebek mamalarının doğru tercih olduklarından emin olmak istiyorlar. Özellikle de son zamanlarda sektörde bilinen bir markanın bebek mamaları ürünün içinde cam parçalarının bulunduğu iddia edildi.  Bunun için doğru marka kullanımı oldukça önemli!

Yine başka bilinen başka birkaç markanın içeriklerinde de ağır metallere rastlandığı bazı bilim çevrelerince çok tartışılan bir konuydu. Peki, anne ve babalar doğru bebek mamasını nasıl tercih edebilirler?

Doğru Bebek Maması Tercihinin Önemi

Bebekler için en doğru besin kaynağı kuşkusuz anne sütüdür ancak her anne bebeğini gerek kişisel sebepler gerekse fiziksel sağlık sorunlarından dolayı emziremediğinde ne olacak? İşte bu noktada en doğru bebek mamasının tercihi oldukça önem kazanıyor.

Alınacak olan bebek mamasının kesinlikle bebeğin yaşına uygun olmasına dikkat edilmesi gerekir.

Hazımsızlık ya da alerji ve buna benzer bir sağlık sorunu sebebiyle doktor tarafından özel bir mama önerilir ise bu seçime mutlaka uyulması gerekir.

Bebek mamasının son tüketim tarihine kesinlikle dikkat edilmeli ve buna göre satın alınmalıdır.

Erken doğmuş prematüre bebekler için özel üretilmiş bebek mamaların tercih edilmesi daha doğru olabilir.

Bebek mamaları kilo yapmaz, içeriğinde fazladan bulunan kazein anne sütüne oranla daha fazla olup, yoğunluğu ve doyuruculuğu fazladır.

Her gün sektöre yeni ürün ve markalar girmektedir. Bunların hepsinin pek tabii kaliteli ve uygun olduğunu söylemek doğru olmayacaktır. Bebek mamasının aşırı tatlı ve şekerli olmamasına dikkat edilmemelidir. Bebeğin eğer tat alma dokuları bu mamalara alışır ise ileride bebeğiniz için faydalı olan sebze, meyveleri ve et-balık gibi temel besin gıdalarını yemesi zor olabilir. Sitemizde yer alan bebek mamaları markalarını https://www.markafarma.com/bebek-mamalari buradan inceleyebilirsiniz.

İçeriğinde vitamin, protein ve mineral açıdan zengin ve %100 doğal mamalar tercih edilmelidir.

Bebek mamaları arasında yukarıdaki özellikleri karşılayan ve içeriğinde şeker, tatlandırıcı bulunmayan, doğal mamalar bulunmaktadır. Anne ve babaların bu şekilde üretim yapan mamalar arasından tamamen organik olan ve hiçbir kimyasal madde içermeyen mamalar tercih edilmelidir. Mutlaka ilgili ürünlerin içerikleri dikkatle okunmalı ve hem kaliteli hem de fiyat olarak en uygun fiyatlı bebek mamaları tercih edilmelidir.

Aşağıdaki yazımızı da okumak isteyeceğinizden eminiz.
Bebekler Hakkında Bilinmesi Gereken 10 İlginç Bilgi!