Yanlış beslenmeler, aşırı yemek yeme alışkanlıkları nasıl size kilo aldırıyorsa, cilt sağlığınız için yaptığınız yanlış bakım ve kötü alışkanlıklarınızda cilt sağlığınızı ve güzelliğinizi bozmaktadır.

Ellerinizi Yüzünüze Götürmeyin!

Çevremizle en sık temas eden vücut yüzeyi olan ellerimiz, mikropları ve alerjen maddeleri yüze taşınmasını da en kolay sağladığından dolayı yüzünüzde egzama gelişmesine sebep olabilmektedir. Buna benzer şekilde dışarıdan gelen zararlı mikroorganizmalardan dolayı da yüzünüzde enfeksiyona ve sivilcelere sebep olabilir.

Sivilceleri Sıkmak

Düzenli olarak bilinçsiz bir şekilde sivilceleri sıkmak ve siyah noktalarınız, yüz derinizde kötü görüntülere ve kalıcı leke hasarlarına sebep olabilmektedir. Bu nedenle sivilce ve siyah noktalarınızı sıkmanız çok zararlı ve kesinlikle uzak durmanız gereken oldukça kötü bir alışkanlık. Bunun yerine, cilt bakım maskeleri veya doktorunuz tarafından önerilen kremleri kullanılabilir. Sivilceleri sıkmak yüzünüzde kalıcı hasara yol açacağı gibi, önlenemeyecek daha tehlikeli cilt hastalıklarına da sebep olabilir.

Büyüteçli Aynalar

Büyüteçli aynalarla cildinizi en derin noktasına değin görebilir ve moralinizi bozabilirsiniz. Yüzünüzle gereksiz oynamaya ve cildinize zarar vermeye başlayabilirsiniz. Bu kötü alışkanlık, zaman içinde takıntı derecesine kadar ulaşabilir. Sonrasında da bu takıntının geride bıraktığı yara ve izlerle uğraşmak, tedavi etmek daha sancılı bir süreç getirecektir.

Sabun ile Yüz Yıkamak

Yüzünüzü sabunla yıkamak, kullandığınız sabunun içeriğine göre zararlı olabilmektedir. Örnek vermek gerekirse, pH değeri yüzünüze uygun olmayan, çok fazla kimyasal madde içeren sabunlar, yüzünüze düzenli olarak temas ettiğinde tahrişe, kuruluğa ve kırışıklıklara sebebiyet verebilir.

Özellikle de, kokulu olan sabunlar hassas ciltlerde kullanıldığında kızarıklıklara ve alerjik tepkimelere sebep olabilmektedir. Yüzünüzü yıkarken kullanacağınız sabunların pH değerlerinin mutlaka en az 5-5.6 ve üzeri olması, kokusuz ve nemlendirici içermemesine dikkat edilmelidir.

Tırnakları Yemek

Tırnak yeme alışkanlığı, oldukça kötü ve üstesinden gelinmesi gereken bir alışkanlıktır. Bu tür bir alışkanlık, strese bağlı olarak gelişebilmektedir. Sıkıntı, stres anında veya boş kalındığında ya da çok heyecanlandığında ortaya çıkabiliyor. Bu alışkanlık anne ve babadan öğrenildiği gibi, çevreden ya da kendi kendine de ortaya çıkabilmektedir.