Bu yazımızda sizlere anne sütünü arttırmak için yapılması gerekenleri ele aldık.

Yeni doğan bebeğinizin midesinin ne kadar boyutta olduğunu biliyor musunuz?

Bebeğiniz yeni doğduğunda küçücük bedeninin midesi bir kiraz tanesi büyüklüğünde olabiliyor ve onun doyması için yalnızca 1-2 çay kaşığı kadar süt yeterli gelebiliyor.:) Gerçekten ilginç bir bilgi değil mi?

anne sütünü arttırmak

Çocuğunuz yeteri kadar doyuyor mu?

Henüz hamileyken annenin göğüslerinde süt üretilmeye başlar. Fakat anneyi çoğu zaman telaşlı ve heyecanlı sorular sıkar. “Sütün yetiyor mu?”, “çocuk doyuyor mu acaba?” gibi, hâlbuki onun küçücük bedeninin midesi de küçücük, neden yetmeyecekmiş?

Anne bunun üzerine kendini Google’da araştırma yaparken buluyor. “Acaba sütüm yetiyor mu?” diye endişeleniyor, telaşa kapılıyor. Anne sütünü arttırmak için;

Bulgur Pilavının sütü arttırdığını büyüklerimiz çok söyler. Peki, bu ne kadar doğru. Belki bazılarında bulgur pilavı işe yarayabilir fakat bu etkiler kişiden kişiye değişiklik gösterecektir.

Anne Sütünü Arttırmak İçin Yapılan Şeyler Nelerdir?

Stres ve üzüntü mutlaka terk edilmesi gereken kötü bir şey. Sadece anne sütü değil, daha birçok hastalığın sebebinin stres ve üzüntü olduğunu artık daha iyi biliyoruz. Annenin yaşadığı stres ve üzüntü, bebek sütünü azaltabiliyor. Annelerimizin bu konuda daha hassas olması gerekiyor. Vücudumuzda sütü yapan prolaktin emzirdikçe salınır.

Bulgur Pilavı, gerçekten de Anne sütünü arttıran yiyeceklerin başında gelmektedir. Denemekte fayda var.

Anne Sütünü Arttıran Şeyler Nelerdir?Su, en faydalı içecek. Herkesin günde en az 2-3 litre su içmesi gerekiyor. Hele ki emziren anneler için çok daha önemli. Anne sütünün %80 ila %85’i su olduğundan sebep, emziren annenin günlük en az 3 litre su içmesi önerilmektedir.

Kuru İncir de çok faydalıdır. Yeni doğum yapmış annelerin bağırsaklarını düzene sokarak sütlerinin artmasına çok yardımcı olabilir.

Dereotu, anne sütünün artması için en temel yeşil sebzedir.

Rezene çayı da iyi gelir, pek çok tavsiye edeni mevcut.

Hurma, sahip olduğu zengin içeriği sayesinde doğum dâhil olmak üzere anne sütünü arttırıcı özelliğe sahip olduğu bilinmektedir.

Tahin Pekmez ve Tahin Helvası, ana maddesi susam olan tahin ile pekmez birleştiğinde gerçekten anne sütünü arttırmaktadır.

Bunların haricinde sizin de anne sütünü arttırıcı özelliğe sahip bildiğiniz başka besin maddeleri var ise lütfen yorum alanına yazarak değerli görüşlerinizi tüm anne adayı ve bebek sahibi ebeveynlerimiz ile paylaşınız. Görüşmek üzere, sağlıkla kalın!