Adet Gecikmesinden Sonra Hamilelik Testi

Merhabalar Sevgili Markafarma okuyucuları. Bu yazımızda hamilelik testi adet gecikmesinden kaç gün sonra yapılır? Konusunu ele aldık. Keyifli okumalar dileriz.

Adet gecikmesi yaşandığı durumlarda her anne adayı gebelik testine başvurmaktadır. Vücutta gebeliğin başlangıcı, erkekten gelmiş olan spermin kadın yumurtasıyla döllendiği andır. Ancak bu durumun dışardan testle anlaşılabilmesi için belli bir süreye ihtiyaç duyulmaktadır. Adet tarihinde gecikme yaşayanlar bir gebelik testi alarak durumu kontrol edebilirler. Gebelik testleri eczanelerden kolaylıkla alınabilmektedir ve testlerin nasıl kullanılacağı üzerinde detaylıca anlatılmıştır. Ancak burada unutulmaması gereken bir nokta vardır. Gebelik testleri her zaman doğru sonuçları vermeyebilir. Bu nedenle gebelik testi yapılsa da kesin sonuç için kanda gebeliğe bakılması ve bir doktora muayene olunması gereklidir.

Adet Gecikmesinden Ne Kadar Sonra Test Yapılmalı

Adet Gecikmesinden Ne Kadar Sonra Test Yapılmalı?

Evde yapılan testlerin sonuçlarının çok daha anlamlı olabilmesi için bazı tarihlere dikkat etmekte fayda vardır. Bu testler adet gecikmesinden bir hafta sonra yapılmalıdır. Özellikle de adetin gecikmesinden 7 gün sonra ve uygun şekilde yapılan testlerde doğru sonuçlar elde edilir. Adet gecikmesinden ne kadar sonra test yapılmalı sorusunun cevabı ortalama olarak 7 gün olmaktadır. Gebelik testleri her ortamda yapılabilen testlerdir. Yani evde, hastanede ya da bir klinikte de yapılabilir. Sadece gerekli olan en önemli şey, adet gecikmesinden sonra 7 günlük süredir. Döllenmiş yumurtadan salgılanan HCG hormonu önce kana sonra da idrara geçtiğinden gebelik testleri kanla ve idrarla yapılabilir. Ancak ev ortamında idrar alımı kolay olacağı için, gebelik testleri idrar üzerinden yapılan testler olmaktadır.

Hızlı Sonuç Gebelik Testi Ürünümüz için;

https://www.markafarma.com/Predictor

Hamilelik testiyle ilgili video: